Kinheim Makelaardij & Taxaties O.Z.

Verschillende soorten taxatierapport woning

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende taxatierapporten: een standaard rapport en een gevalideerd taxatierapport. Bij aankoop van een woning heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. 

Standaard- en gevalideerd taxatierapport

Het verschil tussen een standaard- en een gevalideerd taxatierapport is de validatie door een validatie-instituut. De validatie van uw taxatierapport van Kinheim Taxaties & Aankoopbegeleiding zal uitgevoerd worden door het NWWI. U heeft een gevalideerd taxatierapport nodig als u een woning gaat kopen waarbij u een hypotheek aanvraagt. Dit is een regel van de geldverstrekkers. Op deze manier zijn zij er zeker van dat uw taxatierapport aan hun strenge richtlijnen voldoet. Een gevalideerd taxatierapport van Kinheim Taxaties & Aankoopbegeleiding wordt gegarandeerd geaccepteerd door alle geldverstrekkers.

Als u om een andere reden dan aankoop van een woning een taxatierapport nodig heeft, volstaat een standaard rapport meestal. Situaties waarin zo'n standaard taxatierapport volstaat, zijn bijvoorbeeld een waardeschatting bij verkoop van uw woning, het afsluiten of aanpassen van een verzekering of het verdelen van bezittingen. Kinheim Taxaties & Aankoopbegeleiding adviseert u altijd welk taxatierapport in uw situatie nodig is.

Taxatierapport van Kinheim Taxaties en Aankoopbegeleiding

Met een taxatierapport van Kinheim Taxaties en Aankoopbegeleiding bent u verzekerd van de volgende voordelen:

  • Snelle levering van taxatierapport;
  • Concurrerende tarieven;
  • Een taxatie vanaf € 304,41 inclusief BTW;
  • De taxatie wordt gevalideerd door NWWI;
  • Duidelijke afspraken;
  • Taxateur is lokaal bekend en bekend met actuele marktonwikkelingen.

Kinheim Taxaties & Aankoopbegeleiding is gevestigd in de gemeente Haarlem, dit betekent dat wij onder andere in Haarlem en omliggende gemeenten mogen taxeren. Door onderstaande tool in te vullen, weet u direct of wij uw woningtaxatie voor u mogen uitvoeren.

Vul uw postcode in ter controle

De inhoud van het taxatierapport

U vindt verschillende onderdelen terug in het taxatierapport die samen de waarde van uw woning bepalen. Uw woning zal beoordeeld worden op de volgende punten:

Taxatierapport opvragen